piątek, 18 kwietnia 2014

Pizza bezglutenowa (Mix mąk)

Kolejną propozycją na ciasto do pizzy, będzie ciasto w skład którego wchodzą mąka z tapioki i Mix do pizzy firmy Balviten. Ciasto wyjdzie lejące, takie ma  być. Przed nałożeniem dodatków należy podpiec spód.

Składniki na ciasto:
100 g mąki z  tapioki
100 g mąki Piekarz
100 ml ciepłej wody
5 g świeżych drożdży
szczypta soli
szczypta cukru

Wszystkie składniki miksujemy razem i odstawiamy na 20 minut.
Wykładamy ciasto do wysmarowanej olejem formy i odstawiamy na 15 minut.
W piekarniku nagrzanym do 180st. podpiekamy spód - nie podaje czasu, gdyż zależy on od piekarnika.
Nakładamy dowolne dodatki.
Zapiekamy do momentu rozpuszczenia sera i upieczenia się ciasta.






1 komentarz:

  1. Witam! Bardzo proszę o kontakt na adres kucharnia@wp.pl
    To w sprawie wygranej książki i "kłopotków" - gratuluję:)
    Pozdrawiam,
    Anna Maria

    OdpowiedzUsuń