środa, 23 kwietnia 2014

Bezglutenowe szpinakowe kopytka





Przygotuj:
20 dag szpinaku mrożonego
5  ugotowanych ziemniaków
mąka ziemniaczana

ząbek czonsku
sól, pieprz

Sos:

200 ml przecieru pomidorowego
5 pomidorów suszonych

szczypta cukru
sól, pieprz

zioła prowansalskie lub bazylia



Szpinak podsmaż na maśle z dodatkiem czosnku, wraz z ziemniakami zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj sól, pieprz i tyle mąki by z ciasta dało się formować kluseczki. Ugotuj je we wrzącej wodzie. Wyjmuj gdy wypłyną.

Składniki sosu zmiksuj, podgrzej sos. Podawaj z ciepłymi kluskami.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam szpinak, a kopytka to smak mojego dzieciństwa :) Muszę to połączyć!

    OdpowiedzUsuń