wtorek, 8 kwietnia 2014

Bezglutenowe Ciasteczka do chrupania Weroniki

Źródło: http://www.natchniona.pl/ciasteczka-do-chrupania-z-naturalnych-mak

ok 20 ciasteczek

Ciasteczka z czekoladą (bez kukurydzy)

składniki:
- mąka: 150 g ryżowej (użyłam firmy Balviten), 50 g gryczanej, 30 g ziemniaczanej, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku (użyłam firmy Balviten)
- 2 jajka, 100 g masła (dość miękkiego), 75 g cukru (część zastąpiłam syropem daktylowym)
- 75 g posiekanej w kostkę gorzkiej czekolady

wykonanie:
Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem i cukrem. Dodaj pokrojone w kostkę masło, wbij jajka i wymieszaj mikserem. Dodaj czekoladę i zagnieć dłońmi ciasto.
Odrywaj małe kawałki i formuj w kulki jednakowej wielkości. Lekko spłaszcz na blasze (wyłożonej papierem do pieczenia).
Piecz około 18 minut w temp. 180 stopni C.
Pozostaw na blaszce kilka minut i zdejmuj.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz