Przygotuj ciasto kruche:
75 g mąki kukurydzianej
75 g mąki krakowskiej
(obie firmy Balviten)
75 g mąki krakowskiej
(obie firmy Balviten)
75 g margaryny
2 łyzki śmietany
1/2 łyzeczka bezglutenowego proszku do pieczenia)
Wszystkie składniki ciasta razem zagnieć, uformuj kulę i włóż do lodówki. Wyłóż formę do tarty ciastem, podpiec na złoto.
Farsz:
Szpinak w liściach 200 g
2 pomidory
1 jajko gotowane na twardo
1 jajko surowe
50 ml śmietany
50g startego żółtego sera
50 ml śmietany
50g startego żółtego sera
sól, pieprz, zioła prowansalskie
Szpinak posiekaj, podsmaż na maśle.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Jajko gotowane pokrój w plasterki.
Wszystkie składniki ułóż na tarcie i zalej je masą:
Jajko surowe wymieszaj ze śmietaną, serem i przyprawami.
Piecz ok. 25 min.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Jajko gotowane pokrój w plasterki.
Wszystkie składniki ułóż na tarcie i zalej je masą:
Jajko surowe wymieszaj ze śmietaną, serem i przyprawami.
Piecz ok. 25 min.
wygląda apetycznie, gratuluję. Zapraszam do siebie http://zyciecudem.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń