Ciasto kruche bezglutenowe klik
Marmolada mandarynkowa
2 duże mandarynki (sparz, obierz ze skórki, wypestkuj, wraz z sokiem wrzuć do garnka i zagotuj. Dodaj cukru do smaku, gotuj mieszając aż zniknie piana. Dodaj pół opakowania suchej galaretki pomarańczowej, wymieszaj, nie gotuj już i wylej na przygotowany wcześniej spód.
Wersja 2:
Spód klik
Marmolada mandarynkowa
2 duże mandarynki (sparz, obierz ze skórki, wypestkuj, wraz z sokiem wrzuć do garnka i zagotuj. Dodaj cukru do smaku, gotuj mieszając aż zniknie piana. Dodaj pół opakowania suchej galaretki pomarańczowej, wymieszaj, nie gotuj już i wylej na przygotowany wcześniej spód.
Polewa
1/2 tabliczki czekolady białej rozpuszczona z łyżką śmietany kremówki/ mleka kokosowego
Dekoracja
Półplasterki sparzonej wcześniej mandarynki
Sam kolor rewelacyjny, a myślę, że i smak mu nie ustępuje:)
OdpowiedzUsuńSmak - potwierdzam. Jeszcze jakaś dekoracja dziś dojdzie i będzie już całość gotowa :)
OdpowiedzUsuń