środa, 9 kwietnia 2014

Bezglutenowy mazurek z marmoladą mandarynkową

Przygotuj:

Ciasto kruche bezglutenowe klik

Marmolada mandarynkowa
2 duże mandarynki (sparz, obierz ze skórki, wypestkuj, wraz z sokiem wrzuć do garnka i zagotuj. Dodaj cukru do smaku, gotuj mieszając aż zniknie piana. Dodaj pół opakowania suchej galaretki pomarańczowej, wymieszaj, nie gotuj już i wylej na przygotowany wcześniej spód.





Wersja 2:

Spód klik

Marmolada mandarynkowa
2 duże mandarynki (sparz, obierz ze skórki, wypestkuj, wraz z sokiem wrzuć do garnka i zagotuj. Dodaj cukru do smaku, gotuj mieszając aż zniknie piana. Dodaj pół opakowania suchej galaretki pomarańczowej, wymieszaj, nie gotuj już i wylej na przygotowany wcześniej spód.

Polewa
1/2 tabliczki czekolady białej rozpuszczona z łyżką śmietany kremówki/ mleka kokosowego

Dekoracja
Półplasterki sparzonej wcześniej mandarynki





 

2 komentarze:

  1. Sam kolor rewelacyjny, a myślę, że i smak mu nie ustępuje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smak - potwierdzam. Jeszcze jakaś dekoracja dziś dojdzie i będzie już całość gotowa :)

    OdpowiedzUsuń