Przepis pochodzi ze strony: http://kulinarni.pl/przepisy/przepis-ciasto-marchewkowo-pomaranczowe-z-migdalami,1074.html
Zawiera on moje modyfikacje na bezglutenowy
Zawiera on moje modyfikacje na bezglutenowy
- 1 szklanka mąki gryczanej lub kukurydzianej
 - 2 duże marchewki utarte na małych oczkach świeży
 - sok wyciśnięty z połowy pomarańczy lub 50 mlsoku marchewkowego
 - pół szklanki oleju
 - 2 jajka
 - 0,5 szklanki cukru
 - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1/2 łyżeczki sody
 - garść posiekanych orzechów włoskich
 
Sposób przygotowania:
- Do miski dodaj mąkę, proszek, sodę
 - Do drugiej miski dadaj jajka oraz cukier i miksuj
 - Następnie stopniowo dodaj mieszankę mąki oraz olej. Na koniec dorzuć marchew, wlej sok i dodaj orzechy
 - Piekarnik rozgrzej do 180 C
 - Dno formy wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto
 - Piecz około 45 minut do suchego patyczka
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz