Składniki:
szklanka mąki (kukurydziana i mieszanka bezglutenowa)
otarta skórka z 1/2 pomarańczy
sok z 1/2 pomarańczy
1/3 szkl. cukru
2 jajka
1/3 szkl. oleju
1/3 szkl. jogurtu (możę być pomarańczowy jeśli mamy)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dekoracja:
serek mascarpone lub dowolny śmietankowy sztywny 125g
cukier puder: łyżka lub dwie
sok z pomarańczy: łyżka
Przygotowanie babeczek:
Suche składniki mieszamy razem. Jajka rozbełtać widelcem, dodać resztę składników mokrych, wymieszać. Wszystko razem połączyć. Piec w foremce muffinkowej ok. 25 min w temp.180st.
Przygotowanie kremu:
Serek ubić z cukrem i sokiem z pomarańczy. Za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy udekoruj babeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz