sobota, 19 października 2013

Babeczki z dynią

Na podstawie przepisu Weroniki: http://www.natchniona.pl/slodko-cukinia

Potrzebne składniki:
- 3 jajka, 100 g cukru, 150 g mąki bezglutenowej, dynia z syropu

Sposób przygotowania:
Białka ubij na pianę na najwyższych obrotach miksera. W osobnej misce żółtka utrzyj z cukrem kilka minut na puszystą, jasną masę.
Dodaj po łyżce mąki. Wymieszaj z pianą z białek (być może masa będzie na tyle gęsta, że pomożesz sobie dłonią) a następnie dynią.
Ciasto przełóż do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C 25 minut.
Gotowe możesz posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz