Jest pyszny!
Składniki (porcja na dekoracje muffinek):
- pomarańcze: 2 sztuki
- cukier puder: 1 łyżka
- mąka ziemniaczna 1czubata łyżeczka
- serek mascarpone: 125 gramów
Sposób przygotowania:
-Wyciskamy z pomarańczy sok
- Sok mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Gotujemy na małym ogniu, aż odparuje i zgęstnieje.
-Tak powstały kisielek studzimy i chłodny miksujemy blenderem z serkiem mascarpone na gładką i puszystą masę.- Krem przed podaniem umieszczamy w lodówce na godzinkę czy dwie.
- Sok mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Gotujemy na małym ogniu, aż odparuje i zgęstnieje.
-Tak powstały kisielek studzimy i chłodny miksujemy blenderem z serkiem mascarpone na gładką i puszystą masę.- Krem przed podaniem umieszczamy w lodówce na godzinkę czy dwie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz