Jesienne smaki, pyszne do kawy i gdzy przy przychodzi ochota na coś słodkiego, tak o.
Ciasto:
1,5 szklanki mąki kukurydzianej
0,5 szkl. cukru
0,5 kostki margaryny
łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Zagnieść szybko ciasto, ew. dodając śmietany/ lodowatej wody lub mąki. Wstawić do lodówki na min. 30 min.
Formę wysmarować margaryną i posypać mąką kukurydzianą. Wyłożyć ciasto, posypać kaszą kukurydzianą.
3-4 jabłka, obrać, pokroić na plasterki. Ułożyć na cieście.
Po 2 łyżki: mąki kukurydzianej, orzechów włoskich siekanych, cukru, margaryny i pół łyżeczki cynamonu- zrobić kruszonkę, wyłożyć na jabłka.
Piec ok. 40 min w temp. 180 st. Po 20 min ciasto przykryłam folią aluminiową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz