czwartek, 13 lutego 2014

Spaghetii z owocami morza

Polecam Wam przepis na pyszne i szybkie danie, idealne na kolację walentynkową dla dwojga. Z racji, że to danie walentynkowe podaje proporcje na 2 porcje.

Makaron bezglutenowy spaghetii (użyłam z firmy Balviten klik)- ugotuj tyle ile zjecie
250 g owoców morza - ja używam gotowych mieszanek mrożonych - należy rozmrozić
2 ząbki czosnku - przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać
2 pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
pęczek natki pietruszki posiekanej
2 łyżki oliwy
100 ml białego wina półwytrawnego lub wytrawnego (można zamienić z wodą lub pomieszać)

Na oliwie podsmaż czosnek, dodaj owoce morza, podsmaż ok. 3 minuty, dodaj pomidory, pół pęczka natki, wino/ wodę i duś ok. 10 minut pod przykryciem. Wymieszaj z makaronem i gdy potrzeba razem wszystko zagrzej.
Gdy danie już na talerzach posyp pozostałą natką.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz