Skladniki:
1 i 1/4 szklanki maki bezglutenowej (mozesz uzyc uniwersalnej mieszanki lub do ciasta biszkoptowego)
2 jajka
1/2 szkl. jogurtu naturalnego lub maslanki
1/2 szkl. cukru
Pol paczki cukru wanilinowego bezglutenowego
lyzeczka proszku do pieczenia
1/4 kostki rozpuszczonej margaryny ( ok. 6,5 dag)
owoce - dowolne
Kruszonka:
Po 1/4 szkl. Maki bezglutenoeej i cukru, 1/4 kostki margaryny
Wykonanie:
Jajka ubic z cukrem, dodac jogurt, wymieszac, make i proszek, ponownie wymieszac, na koniec rozpuszczona margaryne. Eylac do malej blaszki o wymiarach 20 x 20 cm wylozonej papierem do pieczenia. Na viescie ulozyc owoce, posypac kruszonka (wszystkie dkladniki razem polaczyc, mozemy dodac odrobine cynamonu).
Piec okolo 50 minut, w temperaturze 180 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz