czwartek, 6 lutego 2014

Maślankowe ciasto bezglutenowe

Skladniki:
1 i 1/4 szklanki maki bezglutenowej (mozesz uzyc uniwersalnej mieszanki lub do ciasta biszkoptowego)
2 jajka
1/2 szkl. jogurtu naturalnego lub maslanki
1/2 szkl.  cukru
Pol paczki cukru wanilinowego bezglutenowego
lyzeczka proszku do pieczenia
1/4 kostki rozpuszczonej margaryny ( ok. 6,5 dag)
owoce - dowolne

Kruszonka:
Po 1/4 szkl. Maki bezglutenoeej i cukru, 1/4 kostki margaryny

Wykonanie:
Jajka ubic z cukrem, dodac jogurt, wymieszac, make i proszek, ponownie wymieszac, na koniec rozpuszczona margaryne. Eylac do malej blaszki o wymiarach 20 x 20 cm wylozonej papierem do pieczenia. Na viescie ulozyc owoce, posypac kruszonka (wszystkie dkladniki razem polaczyc, mozemy dodac odrobine cynamonu).
Piec okolo 50 minut, w temperaturze 180 st. C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz