sobota, 8 lutego 2014

Bezglutenowa pizza

Opierałam się na przepisie Weroniki: http://www.natchniona.pl/hawajska

Oto mój przepis z małymi zmianami:
150 g koncentratu mąki bezglutenowej (dałam Piekarz firmy Bezgluten)
100 ml ciepłej wody
10 g drożdży świeżych
łyżka oliwy
szczypta soli
szczypta cukru

Drożdże rozmieszać z odrobiną wody, mąki j cukrem tworząc masę o konsystencji gęstej śmietany, poczekać aż ruszą. Wymieszać z resztą składników, zagnieść ciasto. Odstawić do urośnięcia. Wyłożyć na blaszkę lub do małej tortownicy.
Można podpiec spód i wyłożyć składniki lub nie podpiekać. Piec ok. 15 min. W temp. 200 st. C.
Polecam, jest na prawdę pyszna!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz