piątek, 14 lutego 2014

Ryba w bezglutenowym cieście cytrynowym w towarzystwie

Ryba - Składniki:
Filety rybne
Na 1/2 kg ryby użyłam do przygotowania ciasta:
Łyżka soku z cytryny
otarta skórka cytrynowa
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki mąki (Extra koncentrat mąki krakowskiej firmy Balviten)
sól i pieprz do smaku
2 łyżki posiekanego koperku

Rybę zanurzamy w przygotowanym cieście (wszystkie składniki razem mieszamy, ciasto ma być konsystencji gęstej śmietany) i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Po usmażeniu rybę odsączyłam z tłuszczu na ręczniku kuchennym

Sos czosnkowy:
po 2 łyżki: majonezu, jogurtu naturalnego i posiekanego koperku
przepuszczony przez praskę lub posiekany czosnek - ilość wg uznania

Surówka z kapusty kwaszonej: (ilości składników dowolne)
kapusta kwaszona
cebula pokrojona w kostkę
starte na tarce na dużych oczkach: jabłko i marchewka
olej
sól, pieprz i cukier do smaku



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz