czwartek, 27 marca 2014

Bezglutenowa zapiekanka z makaronu

Przygotuj:

Makaron świderki bezglutenowe (użyłam firmy Balviten)

mięso gotowane lub wędlinę pokrojoną w kostkę (użyłam kurczaka gotowanego)
dowolne warzywa i dodatki - np. brokuł, papryka, kukurydza, oliwki, groszek
ser żółty starty na tarce
zioła prowansalskie lub oregano
sos beszamelowy  bezglutenowy (klik)

Makaron ugotuj al dente, ostudź. Połowę wyłóż do wysmarowanej formy żaroodpornej wysmarowanej masłem, posyp serem i ziołami. Wyłóż dodatki - jeśli mamy mrożone warzywa wystarczy zalać wrzątkiem, jeśli surowe - lekko podgotować, posyp serem i ziołami, na górę makaron, sos beszamelowy, ser, zioła.

Zapiekałam ok. 25 minut w temp. 180 st. C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz