wtorek, 18 marca 2014

Makaron z warzywami i beszamelem

Przepis na 2 porcje

Przygotuj:
Makaron świderki - ilość dowolna - ugotuj wg przepisu na pakowaniu (użyłam firmy Balviten)
200 -250 g warzyw (dowolnych - bez pomidora)
zioła prowansalskie, sól, pieprz
szklanka mleka
łyżka masła
łyżka mąki bezglutenowej (dałam Kucharz)
pojedyncza pierś z kurczaka

Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem, obsmaż na oleju, by było soczyste.
Warzywa uduś na patelni lub ugotuj na parze do miękkości.
Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, zalej mlekiem i wymieszaj dokładnie, by utworzył się gładki sos.
Wszystkie składniki razem wymieszaj i dopraw do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz