piątek, 21 marca 2014
Ruskie Naleśniki bezglutenowe, czyli ...
Czyli naleśniki z farszem do pierogów ruskich :)
Składniki:
Naleśniki:szklanka mąki Krakowskiej bezglutenowej firmy Balviten1/4 szkl. mąki kukurydzianej
1 jajko
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. wody
Farsz:
ser biały zmielony
cebula podsmażona
ziemniaki ugotowane zmielone
sól, pieprz
Sos czosnkowy:
jogurt naturalny lub śmietana - 2 łyżki
majonez - 2 łyżki
pieprz
ząbek czosnku
koperek posiekany lub szczypiorek
Przygotowanie:
Naleśniki:Wszystkie składniki razem wymieszać, odstawić by ciasto odpoczęło, usmażyć naleśniki.
Farsz:Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić wg uznania.
Sos czosnkowy:Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić wg uznania.
Podawać na ciepło z dowolną surówką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz