piątek, 21 marca 2014

Ruskie Naleśniki bezglutenowe, czyli ...


Czyli naleśniki z farszem do pierogów ruskich :)


Składniki:


Naleśniki:szklanka mąki Krakowskiej bezglutenowej firmy Balviten1/4 szkl. mąki kukurydzianej


1 jajko
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. wody

Farsz:

ser biały zmielony
cebula podsmażona
ziemniaki ugotowane zmielone
sól, pieprz

Sos czosnkowy:

jogurt naturalny lub śmietana - 2 łyżki
majonez - 2 łyżki
pieprz
ząbek  czosnku
koperek posiekany lub szczypiorek


Przygotowanie:


Naleśniki:Wszystkie składniki razem wymieszać, odstawić by ciasto odpoczęło, usmażyć naleśniki.

Farsz:Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić wg uznania.
Sos czosnkowy:Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić wg uznania.


Podawać na ciepło z dowolną surówką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz