Przepis pochodzi ze strony: http://www.natchniona.pl/buleczki-z-suszonymi-pomidorami-i-bazylia
Składniki:
Składniki:
- 200 g uniwersalnej mąki bezglutenowej, 1 pełna łyżeczka suszonych drożdży
- 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżki oliwy z oliwek
- 250 ml ciepłej wody
- 2 łyżki drobno pokrojonych pomidorów suszonych i 1 łyżka posiekanej bazylii
Wykonanie:
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj dobrze z drożdżami.
Dodaj oliwę a następnie woli wodę i miksuj. Wsyp sól i pozostałą wodę. Powstałe luźne ciasto zagnieć z dodatkami.
Przykryj ściereczką i odstaw do podwojenia objętości w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto uformuj w gruby wałek i pokrój na cztery kawałki.
Ułóż na blasze i piecz w zaparowanym piekarniku 20-25 minut w temp. 200 stopni C.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz