niedziela, 15 września 2013

Bułeczki z suszonymi pomidorami i bazylią Natchnionej

- 200 g uniwersalnej mąki bezglutenowej, 1 pełna łyżeczka suszonych drożdży
- 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżki oliwy z oliwek
- 250 ml ciepłej wody
- 2 łyżki drobno pokrojonych pomidorów suszonych i 1 łyżka posiekanej bazylii

Wykonanie:
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj dobrze z drożdżami.
Dodaj oliwę a następnie woli wodę i miksuj. Wsyp sól i pozostałą wodę. Powstałe luźne ciasto zagnieć z dodatkami.
Przykryj ściereczką i odstaw do podwojenia objętości w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto uformuj w gruby wałek i pokrój na cztery kawałki.
Ułóż na blasze i piecz w zaparowanym piekarniku 20-25 minut w temp. 200 stopni C.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz