Składniki:
Ciasto:
100 g mieszanki miesznki na muffinki Firmy Balviten
1/2 szklanki wody
75 g margaryny
2 jajka
Krem:
budyń śmietankowy
szklanka mleka
2 łyżki cukru
100 g masła
Przygotowanie:
Ciasto:
Margarynę zagotuj z wodą. Gdy rozpuści się tłuszcz, dodaj mąkę,dokładnie wymieszaj. Ostudź. Dodawaj po 1 jajku i dokładnie miksuj. Przełóż ciasto na dużą prostąkątną blachę. Piecz ok. 30 min w 180 st.C.
Krem:
Ugotuj budyń, ostudzony utrzyj z masłem.
Ostudzone przekrojone na 2 kawałki przełóż ciasto, tj całą masę przełóż na 1 kawałek, przykryj drugim.
Jak dawno nie jadłam karpatki! Bezglutenową chętnie bym teraz przekąsiła :)
OdpowiedzUsuń