środa, 18 czerwca 2014

Warsztaty dla uczniów

W maju  przeprowadziłyśmy zajęcia dla uczniów dwóch klas gastronomicznych Zespołu Szkół nr 2 
w Ostrowcu Świętokrzyskim. Najpierw odbyła się część teoretyczna, podczas której przybliżyłyśmy 
 uczniom pojęcie glutenu, diety bezglutenowej, jej zastosowanie, a także problem jaki stanowi dieta 
w restauracjach i placówkach żywienia zbiorowego. Uczniowie zapoznali się także z programem MENU BEZ GLUTENU prowadzonym przez nasze Stowarzyszenie.
Podczas zajęć praktycznych uczniowie przygotowywali bezglutenowe potrawy takie jak: chleb, pizza, naleśniki, pierogi, muffinki cytrynowe, tiramisu. Spośród wszystkich wybrałyśmy najbardziej aktywnych, którzy przygotują pizzę, pierogi, chleb i muffinki podczas warsztatów dla osób na diecie bezglutenowej, które odbędą się we wrześniu, dzięki gościnności Pani Dyrektor Zespołu Szkół nr 2 

w Ostrowcu Świętokrzyskim. 

Agnieszka Zając, Kinga Zdyb








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz