wtorek, 24 czerwca 2014

Karpatka bezglutenowa

Składniki:

Ciasto:
100 g mieszanki miesznki na muffinki Firmy Balviten
1/2 szklanki wody
75 g margaryny
2 jajka


Krem:
budyń śmietankowy
szklanka mleka

2 łyżki cukru
100 g masła


Przygotowanie:


Ciasto:
Margarynę zagotuj z wodą. Gdy rozpuści się tłuszcz, dodaj mąkę,dokładnie wymieszaj. Ostudź. Dodawaj po 1 jajku i dokładnie miksuj. Przełóż ciasto na dużą prostąkątną blachę. Piecz ok. 30 min w 180 st.C.


Krem:
Ugotuj budyń, ostudzony utrzyj z masłem.



Ostudzone przekrojone na 2 kawałki przełóż ciasto, tj całą masę przełóż na 1 kawałek, przykryj drugim.



1 komentarz:

  1. Jak dawno nie jadłam karpatki! Bezglutenową chętnie bym teraz przekąsiła :)

    OdpowiedzUsuń