piątek, 27 czerwca 2014

Bułeczki SINGUPLUS ROLL z pesto

Składniki:

300 g mąki SINGUPLUS ROLL firmy IREKS
łyżka oleju

9 g świezych drożdży 
200 ml ciepłej wody
szczypta soli



dodatki:
łyżeczka pesto bazyliowego + łyżeczka suszonej bazylii
łyżeczka pesto pomidorowego+ łyżeczka suszonych pomidorów lub łyżka posiekanych z oliwy

łyżeczka pesto oliwlowego + łyżka posiekanych oliwek

Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy razem przez ok. 5 minut, odstawiamy ciasto na ok. 30 min. do wyorśnięcia, dzielimy na 3 części, do każdej dodajemy dodatki jak wyżej. Formujemy bułeczki, odstawiamy na kolejne pół godz do wyrośnięcia. Pieczemy 20 minut w nagrzanym piekarniku do temp. 220 st. C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz