Przygotuj:
250 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej (użyłam firmy Balviten)
250 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej (użyłam firmy Balviten)
200 ml ciepłej wody
15 g świezych drożdży lub 3,5 g suszonych
łyżka oleju
1/2 łyżeczki soli
łyżka oleju
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki cukru
łyżeczka pomidorów suszonych z bazylią
łyżeczka pomidorów suszonych z bazylią
4 pomidory suszone pokrojone w paski (odsącz dobrze z oliwy, najlepiej przez noc)
Wykonanie:
Drożdże rozmieszaj z cukrem i wodą, mikserem połącz z resztą składników (bez pomidorów). Pozostaw na godz do wyrośnięcia, dodaj pomidory. Przełóż do foremki keksowej wysmarowanej olejem, odstaw na 20 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do temp. 220 st. C. Piecz chleb 20 minut, przykryj folią aluminiową i piecz kolejne 20 minut.
Wykonanie:
Drożdże rozmieszaj z cukrem i wodą, mikserem połącz z resztą składników (bez pomidorów). Pozostaw na godz do wyrośnięcia, dodaj pomidory. Przełóż do foremki keksowej wysmarowanej olejem, odstaw na 20 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do temp. 220 st. C. Piecz chleb 20 minut, przykryj folią aluminiową i piecz kolejne 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz