Przygotuj:
100 g mąki uniwersalnej bezglutenowej lub chlebowej (użyłam Extra koncentrat mąki Krakowskiej firmy Balviten)
100 g mąki wieloziarnistejbezglutenowej (użyłam firmy Balviten)
100 g mąki uniwersalnej bezglutenowej lub chlebowej (użyłam Extra koncentrat mąki Krakowskiej firmy Balviten)
100 g mąki wieloziarnistejbezglutenowej (użyłam firmy Balviten)
1/3 szkl. ciepłego mleka
15 g świezych drożdży
100 g ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę
łyżka oleju
1/2 łyżeczki soli
łyżka oleju
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki cukru
Wykonanie:
Drożdże rozmieszaj z cukrem i mlekiem, mikserem połącz z resztą składników. Pozostaw na godzinę do wyrośnięcia. Przełóż do foremki keksowej wysmarowanej olejem, odstaw na 20 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do temp. 220 st. C. Piecz chleb 20 minut, przykryj folią aluminiową i piecz kolejne
20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz