Przygotuj:
250 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej (użyłam firmy Balviten)
250 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej (użyłam firmy Balviten)
200 ml ciepłej wody
15 g świezych drożdży lub 3,5 g suszonych
łyżka oliwy
1/2 łyżeczki soli
łyżka oliwy
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki cukru
10 dag oliwek (dałam czarne i zielone)
10 dag oliwek (dałam czarne i zielone)
Wykonanie:
Drożdże rozmieszaj z cukrem i wodą, mikserem połącz z resztą składników (bez oliwek). Pozostaw na godz do wyrośnięcia, dodaj oliwki pokrojone w plasterki. Przełóż do foremki keksowej wysmarowanej olejem, odstaw na 20 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do temp. 220 st. C. Piecz chleb 20 minut, przykryj folią aluminiową i piecz kolejne 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz