poniedziałek, 28 lipca 2014

Tarta z jabłkami



Składniki:
20 dag mąki kukurydzianej bezglutenowej
10 dag margaryny
żółtko (niekoniecznie) lub 2 łyżki lodowatej wody
1/4 szklanki cukru (lub do smaku)
cukier waniliowy - ilość według uznania
cynamon
jabłka

Wykonanie:
Z mąki, margaryny, żółtka i cukru zagnieść szybko ciasto, wstawić do lodówki. 2/3 ciasta wylepić małą formę do tarty. Podpiec - około 15 minut w temperaturze 160 st.C.
Jabłka pokroić w kostkę, wyłożyć na cieście, posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 30 minut.



2 komentarze:

  1. Banalna do wykonania i przepyszna w smaku. :) Podałam na ciepło z lodami waniliowymi i kapką bitej śmietany. :)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS: Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń
  2. To ciasto nigdy się nie nudzi i wszyscy chyba lubią :) łącznie ze mną :)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://gotujzkarolka.blogspot.com/
    PS: Obserwuję. Mogę liczyć na to samo?

    OdpowiedzUsuń