CIASTO: 
szkl. mąki bezglutenowej 
2 zółtka 
5 dag cukru 
łyżeczka proszku do pieczenia 
10 dag masła lub margaryny 
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. 2 schować do lodówki, jedną do zamrażarki na min.30 min (można do niej dodać łyżeczkę kakao bo idzie na wierzch). 
Na małą tortownicę wyłożyć 2/3 ciasta, podpiec. Owoce: agrest lub wiśnie (wypestkować) lub rabarbar - oczyścić, wyłożyć na podpieczone ciasto. 
2 białka ubić na sztywno, dodać 5 łyżek cukru, 5 łyżek kokosu i dokładnie wymieszać, wyłożyć na owoce. Na pianę zetrzeć ciasto zamrożone, upiec. 
Piec w temp 160-180 st ok 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz