piątek, 20 lutego 2015

Bułki królewskie bezglutenowe

 Bułki Królewskie


Bułki królewskie wieloziarniste

Składniki:
koncentrat chleba królewskiego: 0,25kg (BALVITEN)
7g drożdży świeżych
ciepła woda: 0,2- 0,25l
olej: 1 łyżka
cukier: ¾ łyżeczki
sól: ½ łyżeczki

Wykonanie:
Wszystkie składniki połącz, tworząc ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Formuj bułki, układaj na blasze, odstaw ponownie do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętość. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.

2 komentarze:

  1. Czy jest szansa na udostępnienie przepisu, bo bardzo mnie zaciekawiły te bułki :)

    OdpowiedzUsuń