Bułki Królewskie
Bułki królewskie wieloziarniste
Składniki:
koncentrat chleba
królewskiego: 0,25kg (BALVITEN)
7g drożdży świeżych
ciepła woda: 0,2- 0,25l
olej: 1 łyżka
cukier: ¾ łyżeczki
sól: ½ łyżeczki
Wykonanie:
Wszystkie składniki połącz, tworząc ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Formuj bułki, układaj na blasze, odstaw ponownie do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętość. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Wykonanie:
Wszystkie składniki połącz, tworząc ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Formuj bułki, układaj na blasze, odstaw ponownie do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętość. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Czy jest szansa na udostępnienie przepisu, bo bardzo mnie zaciekawiły te bułki :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu, już podaję :)
Usuń