czwartek, 20 listopada 2014

Bezglutenowe kiełbaski dla dzieci

Bezglutenowe kiełbaski dla dzieci
Producent wędlin premium - Chrzanowska Manufaktura Wędlin - wprowadza nową linię bezglutenowych kiełbasek DEGUSTINO dedykowaną dzieciom. Kiełbaski DEGUSTINO KIDS to zdrowe i smaczne rarytasy dla najmłodszych, dostępne w dwóch wersjach: z szynki wieprzowej  i z filetem z kurczaka.
Kiełbaski DEGUSTINO KIDS to wyśmienite wędliny produkowane z wyselekcjonowanego mięsa, o dużej mięsności – zawierają aż 93% mięsa. Delikatny smak , tak charakterystyczny dla nich, uzyskały dzięki wykorzystaniu w produkcji wyłącznie naturalnych przypraw. Kiełbaski DEGUSTINO są pasteryzowane jak dawniej domowe przetwory, co gwarantuje ich naturalność i właściwości odżywcze. Kiełbaski DEGUSTINO KIDS są także zdrowsze, niż zwykłe wędliny, bo nie zwierają glutenu, fosforanów i glutaminianu sodu. Dlatego bez obawy mogą raczyć się nimi także Ci, którzy są uczuleni na gluten.  
Dla wygody rodziców i dzieci kiełbaski pozbawione są osłonki.  Bez obierania, można je serwować tak jak dziecko lubi najbardziej - w wersji gotowanej, pieczonej, czy smażonej. Świetnie smakują także na zimno, więc paczuszkę kiełbasek DEGUSTINO KIDS z powodzeniem możemy zabrać na spacer, wycieczkę, czy spakować uczniowi, jako zdrową przekąskę do szkoły.
Do wyboru mamy dwa pyszne rodzaje - kiełbaski DEGUSTINO KIDS z szynki wieprzowej oraz kiełbaski DEGUSTINO KIDS z filetem z kurczaka. Jedno, szczelnie zamknięte opakowanie stanowi optymalną porcję dla dziecka. Zawiera cztery pożywne kiełbaski (120 gram) i kosztuje ok.2,99 zł. Można je kupić tylko w dobrych sklepach spożywczych.
Więcej informacji:
Patrycja Sawicka – Sikora - patrycja@bwpr.pl tel. 506 181 076
***
Produkty Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin to prawdziwe rarytasy tworzone ze starannie wyselekcjonowanego mięsa. Firma, jako jedyny producent w Polsce wszystkie swoje produkty poddaje procesowi re-pasteryzacji. Cała produkcja odbywa się w oparciu o systemy bezpieczeństwa HACAP, IFS, BRC, ISO 9001: 2008 i ISO 22 000:2005 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz