czwartek, 20 listopada 2014

Bezglutenowe kiełbaski Degustino w cieście

Bezglutenowe kiełbaski podwawelskie Degustino



Bezglutenowe kiełbaski śląśkie Degustino




Bezglutenowe kiełbaski z szynki Degustino


Składniki:
25 g drożdży świeżych
250 g mąki bezglutenowej (użyłąm Piekarz firmy Balviten)
1 jajko
100 ml mleka
2 łyżki oleju
szczypta soli
szczypta cukru


Dodatkowo:
9 kiełbasek bezglutenowych podzielonych na pół,
9 plasterków sera żółtego.

Wykonanie:
Z  podanych  składników zagnieść ciasto, odstawić do podwojenia objętości. Rozwałkować, podzielić na 18 części, układać ser i kiełbaskę, zawijać.
Piec 10-12 minut w 200 st. C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz