Przepis pochodzi z gazetki "Ciasta za grosik", październik 2012.
Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki cukru (można dać więcej, ja dałam na pół porcji taką ilość)
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 2 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- skórka i sok z cytryny
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem do białości, dalej ubijając dodawać powoli jogurt. Mąkę wymieszaj z proszkiem, przesiej, dodawaj po łyżce do masy jajeczno-jogurtowej. Na końcu wmieszaj skórkę i sok z cytryny.
Piecz 40-50 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.
Polecam jako dodatek - albo na wierzch, albo doprzełożenia ciasta lemon curd: http://www.mojewypieki.com/przepis/lemon-curd---cytrynowy-krem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz