100 g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
40 g cukru
50 g przecieru jabłkowego
1 jajko
50 g margaryny
30 g orzechów włoskich posiekanych
30 g żurawiny
30 g rodzynek
Wszystkie składniki zagnieść, uformować kulę, odstawić do lodówki na pół godziny. Odrywać po kawałku ciasta, formować kuleczki, lekko spłaszczać, układać na blasze. Piec 10 min, temp. 170 st. C.
50 g przecieru jabłkowego
1 jajko
50 g margaryny
30 g orzechów włoskich posiekanych
30 g żurawiny
30 g rodzynek
Wszystkie składniki zagnieść, uformować kulę, odstawić do lodówki na pół godziny. Odrywać po kawałku ciasta, formować kuleczki, lekko spłaszczać, układać na blasze. Piec 10 min, temp. 170 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz