Przepis zaczerpnięty z książki Pani Ewy Lange "Dieta bezglutenowa" http://lubimyczytac.pl/ksiazka/47496/dieta-bezglutenowa
15 dag maki bezglutenowej
50 dag ugotowanych, ostudzonych i zmielonych lub przeciśniętych przez praskę ziemniaków
jajko
żółtko
2 łyżeczki oleju
śliwki lub truskawki
śmietana
cukier
cynamon
lub inne dowolne nadzienie
Zagnieść ciasto z mąki, ziemniaków, jajka, żółtka i oleju. Rozwałkować posypując mąką bezglutenową, wycinać koła, nakładać nadzienie, dokładnie sklejać i gotować w dużej ilości wrzącej wody. Naczynia nie przykrywamy, gotujemy na bardzo małym ogniu. By sprawdzić, czy knedle się ugotowały, wyjmujemy jedną sztukę i przekrawamy na pół. Suchy knedel w środku jest gotowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz