Składniki:pół kg mąki,2 jajka,2 łyżki oleju,260 ml wrzącej wodymąka bezglutenowa do podsypywania Wykonanie:Ciasto wyrobiłam w mikserze z hakiem - możesz też wyrobić w termomiksie lub robotem tego typu, odstawiłam na pół godz by odpoczęło. Ciasto wałkuję partiami na posypanej mąką stolnicą, nadziewam, gotuje, gdy miękkie wykładam na wysmarowaną olejem blachę.
CIASTO NA PIEROGI I MAKARON

Produkt bezglutenowy
Unikalna mieszanka BEZGLUTENOWA do wyrabiania ciasta na PIEROGI i MAKARON. Dzięki swojej konsystencji bardzo łatwo się wyrabia, a jego właściwości sprawiają, że gotowe ciasto nie klei się i nie rozwarstwia a jest zarazem bardzo delikatne. Gotowe ciasto na pierogi i makaron ma niepowtarzalny smak i zapach, który nieodzownie kojarzy się z domowym gotowaniem.
Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!
Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Składniki: mąka ryżowa, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, cukier, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól, substancja spulchniająca: E500 (ii).
Wartość odżywcza 
 | 
w 100 g 
 | 
w jednej porcji 20 g 
 | 
Wartość energetyczna 
 | 
249,96 KJ 
59,15 kcal 
 | 
49,99 KJ 
11,83 kcal 
 | 
Tłuszcz 
 | 
1,06 g 
 | 
0,21 g 
 | 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 
 | 
0,32 g 
 | 
0,06 g 
 | 
Węglowodany 
 | 
10,70 g 
 | 
2,14 g 
 | 
w tym cukry 
 | 
0,38 g 
 | 
0,08 g 
 | 
Białko 
 | 
1,66 g 
 | 
0,33 g 
 | 
Sól 
 | 
0,05 g 
 | 
0,01 g 
 | 
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat: Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat: Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Moja opinia:
Ciasto z mieszanki DrGF jest miękkie, elastyczne, plastyczne. Pracuje się z nim bardzo dobrze - dobrze się rozwałkowuje, skleja. Pierogi nie rozpadają się podczas gotowania, ani odgrzewania, po odmrożeniu nic się z nimi nie dzieje. Są pyszne - podobno w smaku nie różnią się od zwyczajnych, glutenowych.
Ciasto z mieszanki DrGF jest miękkie, elastyczne, plastyczne. Pracuje się z nim bardzo dobrze - dobrze się rozwałkowuje, skleja. Pierogi nie rozpadają się podczas gotowania, ani odgrzewania, po odmrożeniu nic się z nimi nie dzieje. Są pyszne - podobno w smaku nie różnią się od zwyczajnych, glutenowych.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz