środa, 9 sierpnia 2017

Gofry biszkoptowe domowe






Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:
MIx na gofry 500 g
550 ml wody
100 ml oleju roślinnego

Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Ja ciasto zazwyczaj odstawiam na pół godziny aby odpoczęło.
Gofrownicę posmaruj cienką warstwą oleju, rozgrzej, piecz gofry na złoto i podawaj z ulubionymi dodatkami.

GOFRY BISZKOPTOWE DOMOWE



Produkt bezglutenowy
MIESZANKA do wypieku niesamowitych, złocistych i chrupiących GOFRÓW BEZGLUTENOWYCH, bardzo prosta w przygotowaniu. Ciasto po rozrobieniu ma idealną konsystencję, doskonale się wypieka, a produkt finalny jest zarazem puszysty i kruchy o niezapomnianym smaku i delikatnym, waniliowym aromacie. Wypieczone GOFRY BEZGLUTENOWE zachowują swoją świeżość i kruchość przez długi czas.
Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!
Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, cukier, jaja w proszku, serwatka w proszku, substancje spulchniające: E500 (ii), E450 (i); emulgator: lecytyna sojowa; sól, aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.  
Wartość odżywcza

w 100 g
w jednej porcji 65 g
Wartość energetyczna
449,57 KJ
107,80 kcal
292,22 KJ
70,07 kcal
Tłuszcz
4,13 g
2,68 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,32 g
0,21 g
Węglowodany
16,45 g
10,69 g
w tym cukry
1,84 g
1,20 g
Białko
0,96 g
0,62 g
Sól
0,04 g
0,02 g

Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz