wtorek, 18 grudnia 2012

Deser jogutowo-serkowy

Baza:
100 ml jogurtu greckiego
250 g serka waniliowego lub serka białego mielonego do sernika z wiaderka + łyżeczka cukru waniliowego
ew. 2 łyżki cukru pudru


Wszystkie składniki razem mieszamy.

Wersje:
1. Podajemy w pucharkach z owocami pokrojonymi w kostkę
2. Podajemy w pucharkach z galaretkami (jedna galaretka rozpuszczona w szkl. wody) pokrojonymi w kostkę
3. Do połowy dodajemy kawę sypaną sproszkowaną/kakao(łyżkę)
4. Dodajemy do bazy 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szkl. gorącego mleka, dzielimy na pół, dodajemy dodatki wg uznania - mus owocowy, owoce, kakao, kawa, wiórki czekoladowe
5. Dzielimy masę na części i łączymy z rozpuszczonymi galaretkami (pamiętamy o proporcjach: jedna galaretka na szkl. wrzątku)
Inne wg własnego uznania - inwencji Twórczej :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz