Składniki:
20 dag mąki kukurydzianej bezglutenowej
10 dag margaryny
żółtko (niekoniecznie) lub 2 łyżki lodowatej wody
1/4 szklanki cukru (lub do smaku)
cukier waniliowy - ilość według uznania
cynamon
jabłka
Wykonanie:
Z mąki, margaryny, żółtka i cukru zagnieść szybko ciasto, wstawić do lodówki. 2/3 ciasta wylepić małą formę do tarty. Podpiec - około 15 minut w temperaturze 160 st.C.
Jabłka pokroić w kostkę, wyłożyć na cieście, posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 30 minut.
10 dag margaryny
żółtko (niekoniecznie) lub 2 łyżki lodowatej wody
1/4 szklanki cukru (lub do smaku)
cukier waniliowy - ilość według uznania
cynamon
jabłka
Wykonanie:
Z mąki, margaryny, żółtka i cukru zagnieść szybko ciasto, wstawić do lodówki. 2/3 ciasta wylepić małą formę do tarty. Podpiec - około 15 minut w temperaturze 160 st.C.
Jabłka pokroić w kostkę, wyłożyć na cieście, posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 30 minut.
To ciasto nigdy się nie nudzi i wszyscy chyba lubią :) łącznie ze mną :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://gotujzkarolka.blogspot.com/
PS: Obserwuję. Mogę liczyć na to samo?
❤