Składniki:
30 dag mieszanki mąk bezglutenowych Singuplus VITAL firmy IREKS,
30 dag mieszanki mąk bezglutenowych Singuplus VITAL firmy IREKS,
½
opakowania drożdży suszonych,
250
-300 ml ciepłej wody,
łyżka
oleju,
1/3
łyżeczki soli.
Wykonanie:
Wszystkie składniki połącz, tworząc ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Formuj bułki, układaj na blasze, odstaw ponownie do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętość. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Wszystkie składniki połącz, tworząc ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Formuj bułki, układaj na blasze, odstaw ponownie do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętość. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz