Ten post dedykuje mojej koleżance blogerce - bezglutenowej Weronice http://bezglutenoweinspiracjekulinarne.blogspot.com :).
Składniki:
1/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
20dag ziemniaków
3 łyżki mąki kukurydzianej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
owoce
śmietana, jogurt do polania itd.
Wykonanie:
Ugotowaną i ostudzoną kaszę zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Tak samo postąp z ziemniakami. Wymieszaj kaszę z ziemniakami, dodaj mąki i wyrób ciasto.
Uformuj małe placuszki, na środku każdego ułóż wydrylowany owoc i
zlep. Ukręć w dłoniach kulkę. Gotuj we wrzątku 1 minutę od wypłynięcia. Podaj z dowolnymi dodatkami.
Matko, jak ja dawno nie jadłam knedli! Uwielbiam je! :D
OdpowiedzUsuń