Składniki
(mała tortownica):
3/4 szklanki mieszanki mąk bezglutenowych Singuplus Roll firmy IREKS,
1/4 szklanki ugotowanych tłuczonych / mielonych ziemniaków,
2 dag drożdży,
łyżka oliwy / oleju,
1/4 szklanki ciepłej wody / mleka,
1/2 łyżeczki cukru,
1/2 łyżeczki soli
Wykonanie:
Wszystko razem zagnieć, ew dodaj: oliwy/oleju, mleka/wody/mąki.
Odstaw do wyrośnięcia.
Dodatki według uznania.
Piec około 15-20 minut w temperaturze 160-180°C.
3/4 szklanki mieszanki mąk bezglutenowych Singuplus Roll firmy IREKS,
1/4 szklanki ugotowanych tłuczonych / mielonych ziemniaków,
2 dag drożdży,
łyżka oliwy / oleju,
1/4 szklanki ciepłej wody / mleka,
1/2 łyżeczki cukru,
1/2 łyżeczki soli
Wykonanie:
Wszystko razem zagnieć, ew dodaj: oliwy/oleju, mleka/wody/mąki.
Odstaw do wyrośnięcia.
Dodatki według uznania.
Piec około 15-20 minut w temperaturze 160-180°C.
Pierwszy raz spotykam się z takim przepisem, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń