Składniki:
Makaron penne bezglutenowy
Cukinia
Bakłażan
Pomidory suszone
Ser feta
Oliwa z oliwek (użyłam z Firmy Vivere Italiano)
Pomidory suszone
Ser feta
Oliwa z oliwek (użyłam z Firmy Vivere Italiano)
Świeża bazylia
Sól, pieprz do smaku
Sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Bakłażana i cukinię skrop oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem, odstaw na 15 minut, usmaż na patelni grilowej.
Odsączone z oliwy pomidory pokrój w paski, chwilę podsmaż z warzywami.
Na ugotowany makaron wyłóż warzywa, posyp serem i bazylią,skrop oliwą.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Bakłażana i cukinię skrop oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem, odstaw na 15 minut, usmaż na patelni grilowej.
Odsączone z oliwy pomidory pokrój w paski, chwilę podsmaż z warzywami.
Na ugotowany makaron wyłóż warzywa, posyp serem i bazylią,skrop oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz