Składniki:
pół szklanki orzechów z nerkowca
2 szklanki wrzącej wody
pół szklanki orzechów z nerkowca
2 szklanki wrzącej wody
Wykonanie:
Orzechy przepłucz wrzącą wodą, zalej 2 szklankami przygotowanego wrzątku, odstaw na godzinę lub dłużej. Zblenderuj, by orzechy były gładkie. Jeśli chcesz użyć mleka do kawy lub kakao przecedź przez sitko. Jeśli do przygotowania placuszków/ naleśników zamieszaj tylko. Przechowuj w lodówce.
Orzechy przepłucz wrzącą wodą, zalej 2 szklankami przygotowanego wrzątku, odstaw na godzinę lub dłużej. Zblenderuj, by orzechy były gładkie. Jeśli chcesz użyć mleka do kawy lub kakao przecedź przez sitko. Jeśli do przygotowania placuszków/ naleśników zamieszaj tylko. Przechowuj w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz