Potrzebne składniki:
500g mixu,
7 gram drożdży w proszku bezglutenowych,3 łyżki oleju kokosowego (lub innego roślinnego),
440g wody;
Sposób przygotowania:
W naczyniu wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Gotowe ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy (300x110x70mm), delikatnie posmarować powierzchnię ciasta wodą i odstawić do rozgrzanego do 50 stopni Celsjusza piekarnika na około 40 minut.
Po upływie 40 minut, wypiekać przez 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza,
a następnie zmniejszyć temperaturę do180 stopni Celsjuszai piec kolejne 20 minut.
a następnie zmniejszyć temperaturę do180 stopni Celsjuszai piec kolejne 20 minut.
Z opisu opisu producenta:
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA GRYCZANEGO
Proponujemy Państwu wysokiej jakości mieszankę bezglutenową do wypieku CHLEBA GRYCZANEGO. Mieszanka została stworzona z połączenia wysokiej jakości mąk bezglutenowych: kukurydzianej, ryżowej i gryczanej. Mix zawiera również cenne dla zdrowia składniki takie jak cukier brzozowy.
Chleb wypieczony z naszej mieszanki ma wyjątkowe walory smakowe. Długo zachowuje świeżość i ma idealną konsystencję. Gwarantujemy stałą, najwyższą jakość. Produkowane przez naszą firmę mieszanki nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników. Nasze produkty bezglutenowe poddajemy regularnym badaniom Elisa Mendez- na zawartość glutenu, w laboratorium J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. czym gwarantujemy pewność niezmiennej, najwyższej jakości naszych produktów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz