Potrzebujemy:Przygotowanie:
- szklankę mąki gryczanej niepalonej
- szklankę startej marchewki (drobne oczka)
- 2 jajeczka
- 1/2 szklanki ksylitolu
- 1/2 szklanki oleju
- łyżeczkę sody
- łyżeczkę bg proszku do pieczenia
- płaską łyżeczkę cynamonu
- 1/2 szklanki suszonych daktyli
- 1/3 szklanki orzechów włoskich
- garść suszonych śliwek lub rodzynek
Mąkę przesiej i wymieszaj z ksylitolem, sodą, proszkiem oraz cynamonem. Orzechy włoskie posiekaj. Suszone daktyle oraz śliwki pokrój na drobne kawałki. Tak przygotowane bakalie oraz marchewkę dorzuć do suchych składników i wymieszaj całość.
W oddzielnym naczyniu zmiksuj całe jajka z olejem. Następnie przelej je do reszty składników i przy pomocy łyżki wymieszaj na jednolite ciasto. Gotowe przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę (21 cm). Piecz przez około 45 minut
w temperaturze 175 stopni.Smacznego !
poniedziałek, 14 grudnia 2015
PIERNIK BEZGLUTENOWY SABINY RYBCZYŃSKIEJ (http://rybkabezglutenowa.blogspot.com/)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz