Składniki:
200 g mąki kukurydzianej
100 g margaryny lub masła
woda (bardzo zimna)
200 g mąki kukurydzianej
100 g margaryny lub masła
woda (bardzo zimna)
Przygotowanie:
Wymieszaj mąkę z tłuszczem, dodaj tyle wody aby otrzymać zwarte, jednolite ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą, odstaw do lodówki na 1/2 godziny. Rozwałkuj - przeznaczenie dowolne - spód do ciasta, ciasteczka, korpusy do babeczek.
Tak przygotowane ciasto można przechowywać w lodówce 2-3 dni, w zamrażarce 3 miesiące. Piec 15 mion w temp. 180 st.
Wymieszaj mąkę z tłuszczem, dodaj tyle wody aby otrzymać zwarte, jednolite ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą, odstaw do lodówki na 1/2 godziny. Rozwałkuj - przeznaczenie dowolne - spód do ciasta, ciasteczka, korpusy do babeczek.
Tak przygotowane ciasto można przechowywać w lodówce 2-3 dni, w zamrażarce 3 miesiące. Piec 15 mion w temp. 180 st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz