sobota, 21 lutego 2015

Pizza z Miksu na Pizzę z Kiełbaskami z szynki Degustino




Składniki:
250 g mixu
10 g drożdży świeżych
łyżka oleju
115 ml ciepłej wody
Szczypta soli
Sposób przygotowania:
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać olej oraz mieszankę pozostawiając ok. 2 łyżek proszku.
 Wszystko wymieszać mikserem z jednym mieszadełkiem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem lekko oprószonym częścią pozostawionej mieszanki.
Wykorzystując resztę pozostawionej mieszanki uformować kształt pizzy.
 Ciasto przykryte ściereczką pozostawić do wyrośnięcia
w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do 250st C.
Na wyrośnięte ciasto nakładać dodatki wg uznania,.
Pizzę z dodatkami wypiekać 10 min na środkowym poziomie.

 Na 2 minuty przed zakończeniem wypieku nałożyć ser.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz