Skłądniki:
- 300 g mąki (kukurydziana, ryżowa, gryczana)
- 300 g mąki (kukurydziana, ryżowa, gryczana)
- szklanka startej świeżej dyni
- 1/2 szklanki tartej marchewki
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego)
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 zmielone ziarna ziela angielskiego
- ok 6 zmielonych goździków
- starty świeży imbir (ok. 2 centymetrów)
- 1/2 szklanki cukr
- 1/4 szklanki oleju
- 2 jajka
- 2/3 szklanki mleka - garść rodzynek
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać razem. Piec ok. 45 minut w temp. 180 st.C.
Źródło
świetny przepis na muffinki!
OdpowiedzUsuń