Składniki:
400 g mieszanki Multigrain Royal baker,
300 g koncentratu mąki krakowskiej bezglutenowej,
500 g mieszanki razowej bezglutenowej,
30 g drożdży świeżych,
400 g ugotowanych i rozgnieconych ziemniaków,
600 ml ciepłej wody (w tym z ziemniaków),
4 łyzki oleju,
1,5 łyżeczki soli,
łyżeczka cukru.
400 g mieszanki Multigrain Royal baker,
300 g koncentratu mąki krakowskiej bezglutenowej,
500 g mieszanki razowej bezglutenowej,
30 g drożdży świeżych,
400 g ugotowanych i rozgnieconych ziemniaków,
600 ml ciepłej wody (w tym z ziemniaków),
4 łyzki oleju,
1,5 łyżeczki soli,
łyżeczka cukru.
Sposób
pieczenia tradycyjny:
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez ok. 5 min).
2. Gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką
i pozostawić w ciepłym miejscu (ok. 25°C) na około 45 min.
3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem ciasta do piekarnika delikatnie posmarować jego powierzchnię wodą.
4. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Gorący chleb wyciągnąć z foremki i pozostawić do wystygnięcia.
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez ok. 5 min).
2. Gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką
i pozostawić w ciepłym miejscu (ok. 25°C) na około 45 min.
3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem ciasta do piekarnika delikatnie posmarować jego powierzchnię wodą.
4. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Gorący chleb wyciągnąć z foremki i pozostawić do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz