Składniki:
20 dag mąki bezglutenowej (mix)
10 dag margaryny
żółtko (niekoniecznie) lub 2 łyżki lodowatej wody
1/4 szklanki cukru (lub do smaku)
cynamon
jabłka
Wykonanie:
Z mąki, margaryny, żółtka i cukru zagnieść szybko ciasto, wstawić do lodówki. 2/3 ciasta wylepić małą formę do ciasta (20 X 20 cm). Podpiec - około 15 minut w temperaturze 160 st.C.
Jabłka utrzeć, wyłożyć na cieście, posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 30 minut.
10 dag margaryny
żółtko (niekoniecznie) lub 2 łyżki lodowatej wody
1/4 szklanki cukru (lub do smaku)
cynamon
jabłka
Wykonanie:
Z mąki, margaryny, żółtka i cukru zagnieść szybko ciasto, wstawić do lodówki. 2/3 ciasta wylepić małą formę do ciasta (20 X 20 cm). Podpiec - około 15 minut w temperaturze 160 st.C.
Jabłka utrzeć, wyłożyć na cieście, posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz