Kolejne nowości od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin
Parówki to od lat ulubione wędliny Polaków. Na rynku, pojawiły się właśnie nowe –
wieprzowe, drobiowe i z szynki od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin. Parówki z Chrzanowa są delikatne, przyprawiane specjalnie skomponowanymi mieszankami przypraw, bez osłonki i bez glutenu. Stawiamy na to, że zasmakują nawet najbardziej wymagającym podniebieniom.
Chrzanowska Manufaktura Wędlin dała się poznać, jako marka gwarantująca wysoką jakość wytwarzanych wędlin, powstających w oparciu o oryginalne receptury, nawiązujące do tradycyjnych, domowych przetworów. Klienci już zdążyli się rozsmakować w Kiełbasach Kruchych i Szynce Kruchej z Chrzanowa.
Nowością w ofercie Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin są parówki. W tej chwili na rynku dostępne będą w trzech wersjach: wieprzowej, drobiowej i z szynki. Powstały z myślą o smacznych posiłkach dla całej rodziny. Do ich produkcji wykorzystywane jest starannie wyselekcjonowane mięso, które w połączeniu z unikatową kompozycją przypraw tworzy ich wyjątkowy smak.
Parówki z Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin nie zawierają glutenu, są wędzone i
pasteryzowane, jak domowe przetwory z czasów naszych babć. Dzięki temu zachowują
właściwości odżywcze, oraz wyróżniają się doskonałym smakiem, aromatem i niezwykłą
delikatnością, co jest szczególnie doceniane przez najmłodszych odkrywców smaków.
Parówki z szynki powstały z wyjątkowo soczystego mięsa z szynki, charakteryzującej się
pełnym smakiem i będącym dobrym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Za to te w wersji drobiowej są bardziej subtelne w smaku i zawierają mniej tłuszczu w porównaniu do innych gatunków mięs, dlatego szczególnie polecane są dzieciom, osobom z wrażliwym układem pokarmowym, czy też dbającym o linię. Mięso drobiowe cenione jest również, jako dobre źródło białka o dużej wartości odżywczej. Wersja wieprzowa parówek z Chrzanowa, jest trochę ostrzejsza i bardziej wyraźna w smaku. Polubią je ci, którzy wolą potrawy z odrobiną charakteru. Wieprzowina to najpopularniejsze mięso w polskich kuchniach i dobre źródło pełnowartościowego białka oraz witaminy B1.
Parówki z Chrzanowa są też zgodnie z trendami rynkowymi – pozbawione osłonek, przez co są wygodne do jedzenia zarówno po podgrzaniu, jak i na zimno. Dostępne są w
praktycznych, funkcjonalnych opakowaniach w porcjach o wadze 100 g w cenie ok. 1,99
zł/paczka . Można je kupić w dobrych sklepach spożywczych. Parówki z Chrzanowa będą
także w niedługim czasie dostępne w opakowaniach 250 g.
W Chrzanowskiej Manufakturze Wędlin (ChMW) szynki, parówki i kiełbasy powstają ze starannie wyselekcjonowanego mięsa w oparciu o oryginalne receptury. Wędliny z Chrzanowa smakują jak te, których smak pamiętamy sprzed lat. Cała produkcja odbywa się w oparciu o rygorystyczne systemy bezpieczeństwa i higieny
Więcej informacji:
Patrycja Sawicka – Sikora - patrycja@bwpr.pl tel. 506 181 076
Joanna Gulina joannag@bwpr.pl tel. 603 407 044
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz